Wołowina w teksańskiej marynacie

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Wołowina w teksańskiej marynacie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 rumsztyk

 

Marynata:

1 łyżka mielonej, uprażonej kolendry

1 łyżka mielonego, uprażonego kminu

1 łyżeczka białego pieprzu

1 łyżka wędzonej papryki

1 łyżka oregano

1 łyżka chili w płatkach

1 łyżeczka suszonego czosnku

sól

 

Sałatka:

2 grillowane kolby kukurydzy

200 g mieszanki sałat

3 dojrzałe pokrojone pomidory

sok z 6 limetek

pół pęczka kolendry

4 podpieczone, pokruszone tortille

1 czerwona posiekana cebula

2 dojrzałe pokrojone awokado

oliwa

Przygotowanie:

Mięso natrzeć składnikami marynaty i odstawić na całą noc. Następnie zgrillować. Odłożyć, żeby odpoczęło i pokroić w plastry.
Ściąć ziarna kukurydzy, wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki. Skropić sokiem z limetek i oliwą. Dodać wołowinę (razem z sokiem, który z niej wypłynął).
Podawać z zimnym piwem.

powrót

Podobne przepisy

Teksańska zapiekanka z wołowiną i fasolą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zrazy wołowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny
Idealny stek z kremowym sosem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.