Wołowina teriyaki

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Wołowina teriyaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g cienko pokrojonej wołowiny

3 łyżki tamari

3 łyżki mirin

łyżeczka posiekanego imbiru

3 ząbki czosnku

olej słonecznikowy do smażenia

pęczek bok choy

sól

ugotowany brązowy ryż

posiekana dymka

Przygotowanie:

Mięso zamarynować w tamari, mirin, imbirze i jednym ząbku czosnku. Usmażyć do miękkości na rozgrzanym oleju. Na oddzielnej patelni podsmażyć bok choy z 2 ząbkami czosnku, solą i odrobiną wody. Przybrać posiekaną dymką i podawać z brązowym ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Terrina z kaczki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.