Wołowina teriyaki

Wołowina teriyaki
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso zamarynować w tamari, mirin, imbirze i jednym ząbku czosnku. Usmażyć do miękkości na rozgrzanym oleju. Na oddzielnej patelni podsmażyć bok choy z 2 ząbkami czosnku, solą i odrobiną wody. Przybrać posiekaną dymką i podawać z brązowym ryżem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA