Wołowe pulpety gotowane na parze

Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wołowe pulpety gotowane na parze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g mielonej wołowiny

1 białko

1 łyżka wody

0,5 łyżeczki soli

1 łyżka jasnego sosu sojowego

1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

2 łyżeczki oleju sezamowego

1 łyżka świeżo posiekanej kolendry

1,5 łyżki świeżo posiekanej dymki

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj składniki bardzo dokładnie, aż smaki się połączą. Zmocz ręce w zimnej wodzie, nabierz łyżką mięso i dłońmi uformuj pulpety wielkość piłki do golfa. Z tych proporcji uzyskasz 10-12 pulpetów. Włóż je do specjalnego naczynia do gotowania na parze. Gotuj przez około 20 minut. Pulpety są gotowe, gdy są już jędrne i sprężyste w dotyku.

powrót

Podobne przepisy

Makaron fusilli z młodym szpinakiem, pomidorami i cielęciną
Przepis z programu Spalony? (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
Cielęcina duszona w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Parfait z wątróbki drobiowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Duszone mięso po irlandzku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Risotto ze strączkowych kiełków z grasicą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kurczak pieczony
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

#mainek

24.12.2011 14:07


lodz

CYTUJ

mniam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.