Wolno pieczony rostbef z esencją z czerwonego wina

Wolno pieczony rostbef
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 750g rostbefu limusine
  • 1 butelka wina czerwonego pinot noir
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso oczyść dokładnie z błon i powięzi. Popieprz i obsmaż z każdej strony na bardzo gorącym oleju. Wstaw do piekarnika o temperaturze 80 st. C i piecz do momentu aż mięso będzie miało w środku 54 st, C. W tym czasie wlej do rondla wino i zredukuj płyn o 90%. Upieczony rostbef krój w plastry, posól i polej winną esencją.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA