Adam Chrząstowski

Wolno pieczony rostbef z esencją z czerwonego wina


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 15311

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

750g rostbefu limusine

1 butelka wina czerwonego pinot noir

sól, pieprz

olej do smażenia

Przygotowanie:


Mięso oczyść dokładnie z błon i powięzi. Popieprz i obsmaż z każdej strony na bardzo gorącym oleju. Wstaw do piekarnika o temperaturze 80 st. C i piecz do momentu aż mięso będzie miało w środku 54 st, C. W tym czasie wlej do rondla wino i zredukuj płyn o 90%. Upieczony rostbef krój w plastry, posól i polej winną esencją.

powrót

Podobne przepisy

Terrine z wieprzowiny
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suszone morele faszerowane korzenną jagnięciną
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Kurczak pieczony
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Duszona wątróbka cielęca z puree z bryndzą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z cielęciny, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
Knedle z brukselką z górnej adygi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wieprzowina w mleku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#Paradise

10.03.2012 22:02


Poznań

CYTUJ

Wszystko pięknie ,ale jak długo trzeba piec?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.