Włoska sałatka z kurczakiem na patyczkach

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Włoska sałatka z kurczakiem na patyczkach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 liści sałaty rzymskiej

2 gotowane piersi kurczaka

4 pomidorki koktajlowe

1 filiżanka dressingu "1000 Wysp"

1 łyżka oregano

1 łyżka natki pietruszki

kawałek parmezanu

sól

 

 

Przygotowanie:


Przy pomocy obieraka do warzyw, zestrugaj długie kawałki parmezanu. Obierz kurczaka ze skóry i pokrój na kawałki średniej wielkości. Pomidory pokrój na połówki, sałatę pokrój na kawałki „na jeden kęs”. Wymieszaj dressing "1000 Wysp" z natką pietruszki i oregano. Dokładnie obtocz pomidory w dressingu z ziołami, to samo zrób z kawałkami sałaty. Ponadziewaj sałatę, pomidory i kawałki kurczaka na patyczki do szaszłyków. Posól do smaku i udekoruj na wierzchu płatkami z parmezanu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.