Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju

Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

7 jaj ugotowanych na twardo

10 dag startego na drobnej tarce ostrego sera obsuszonego

1 opakowanie waflowych skorupek „Snack Jajo”

3 łyżki śmietany lub majonezu

2 łyżki masła (niekoniecznie)

1 średnia cebula

szczypiorek

2 łyżeczki kurkumy

szczypta kardamonu

sól

pieprz do smaku

pomidorki

koperek do przystrojenia

 

 

Przygotowanie:


Cebulę posiekać i podsmażyć na lekko złoty kolor. Jajka i szczypiorek pokroić w kosteczkę,
Do jajek dodać śmietanę (majonez), cebulę, szczypiorek, ser, masło, kurkumę i kardamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą jajeczną faszerować waflowe skorupki i dekorować według uznania.
Można również nałożyć farsz jajeczny do waflowych skorupek. Rozgrzać tłuszcz na patelni, ułożyć połówki jajek wafelkami do góry i smażyć przez chwilę na złoty kolor, przyozdobić koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Fantazyjny camembert
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.