Wiosenne inspiracje - Rozkosz wiosenna

Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wiosenne inspiracje - Rozkosz wiosenna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Zupa jest miłosną zupą południowo-wschodniego wybrzeża Chin



Składniki:

jedna posiekana marchewka

jeden posiekany por średniej wielkości

para listków laurowych

850 ml wywaru ze świeżej ryby (nie mrożonej! mrożonki nie zawierają energii ciepła)

dwa młode ugotowane kraby (można użyć kraba z puszki lub paluszków krabowych, ale nie kraba mrożonego!)

2,5 cm startego świeżego imbiru

łyżeczka jasnego sosu sojowego

pół łyżeczki mielonego anyżu gwiazdkowego (można nieco mniej jeśli ktoś nie przepada)

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Marchewkę, pora, liście laurowe i wywar zagotować w dużym garnku i gotować aż warzywa zmiękną (ok 10 min). W międzyczasie usunąć z krabów całe mięso i dodać do wywaru. Dodać imbir, sos sojowy, oraz anyż i gotować ok 10 min. Podawać na gorąco koniecznie z herbatą żeń-szeń.



© Diana Socha

powrót

Podobne przepisy

Zielona zupa minestrone z wędzoną polędwiczką cielęcą
Przepis z programu Dietosfera (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Czysta zupa grzybowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.