Wiosenne inspiracje - Łódeczki z cykorii

Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Wiosenne inspiracje - Łódeczki z cykorii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka główek cykorii

orzechy włoskie

miód

ocet balsamiczny

kminek

tłusty twaróg (biały ser) typ ekologicznego

 

 

Przygotowanie:


Cykorię podzielić na listki i ułożyć na płaskim talerzu. Na patelni przyrządzić sos, w którym uprażymy orzechy. 4 łyżki miodu zagotować z 4 łyżkami octu balsamicznego i trzymać na ogniu tak długo, aż straci kwaśność i uzyska gęstość syropu. Wsypać orzechy włoskie i kminek. Wymieszać tak, aby pokryły się sosem. Następnie wyłożyć orzechy na płaski talerz wysmarowany masłem i poczekać aż wystygną. W tym czasie na rozłożone listki cykorii nałożyć po porcji twarogu, a
następnie udekorować je orzechami.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu z malinami i lodami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.