Annabel  Langbein

Wiosenna sałatka z rukwią wodną


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Wiosenna sałatka z rukwią wodną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 garści rukwi wodnej bez łodyg

segmenty wycięte z trzech pomarańczy, bez albedo

2 duże, dojrzałe awokado, pokrojone na kawałki

musztardowy dressing na nerkowcach, ¼ objętości z przepisu Annabel Langbein

Przygotowanie:

Rukiew, segmenty pomarańczy i awokado włóż do dużej miski. Wyciśnij sok z resztek pomarańczy i lekko wymieszaj. Skrop dressingiem. Podziel na 8 talerzy i od razu podawaj.

Wskazówki:
W przepisie można wykorzystać dowolne liście sałat.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka owocowa z miodem i miętą
Przepis z programu Spalony? (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Sałatka ziemniaczana z chili i dymką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sałatka z pomidorów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z ośmiornicy po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sałatka ryżowa z pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.