Wino ze skórką pomarańczową

Wino ze skórką pomarańczową
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Otworzyć butelkę wina. Nalać sobie pół miarki, żeby się nam milej pracowało (odrobinę i tak trzeba odlać, żeby się nam zmieściły inne składniki). Obrać pomarańczę obieraczką do warzyw. Usunąć całe albedo za pomocą ostrego nożyka. Wsunąć skórkę pomarańczową do butelki. Wsypać cukier. Wrzucić ziarna kolendry. Zakorkować butelkę. Odwrócić i potrząsnąć, żeby rozpuścić cukier. Trzymać przez tydzień w lodówce, potrząsając butelką raz dziennie. Przecedzić do karafki, podawać schłodzone jako aperitif.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA