Janella  Purcell

Wieprzowina z tamarillo


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Wieprzowina z tamarillo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kotlet

25 ml oliwy

sól

pieprz

2 łyżki mąki

1 jajko

30 ml mleka

100 g bułki tartej

50 g masła

4 tamarillo

łyżka miękkiego brązowego cukru

2 łyżki orzechów laskowych

2 łyżki likieru Frangelico

pęczek młodej bazylii

 

 

Przygotowanie:


Obtoczyć kotlet w mące, jajku, mleku i bułce tartej. Przyprawić szczyptą soli. Rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć kotlet przez 6 minut z obu stron, aż panierka się zrumieni. Tamarillo wrzucić do rondelka. Dodać masło i posypać cukrem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Podlewać sokiem. W połowie pieczenia dorzucić orzechy laskowe. Dolać likier. Kotlet poddawać z odrobiną sosu i młodą bazylią.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak w maśle z pilawem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia turecka, kuchnia uzbecka
Boczek z soczewicą
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.