Wieprzowina z marmoladą

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wieprzowina z marmoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg boczku (bez skóry)

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszystkie składniki i marynować boczek 24 godziny. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Boczek położyć na metalowej kratce ustawionej na blasze do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Obniżyć temperaturę w piekarniku do 150 stopni i piec jeszcze pół godziny. Co 15 minut podlewać marynatą. Obniżyć temperaturę piekarnika do 100 stopni i piec kolejne 30 minut, aż boczek będzie miękki. Podlewać co 15 minut marynatą. Boczek pokroić na plastry. Przełożyć na talerz. Posypać cienkimi plasterkami szalotek, kolendrą i cienką skórką pomarańczową. Podawać z ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak po baskijsku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Szaszłyk z polędwicy wołowej na warzywach z rusztu
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.