Janella  Purcell

Wieprzowina z czosnkiem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Wieprzowina z czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kg kawałek wieprzowiny ze skórą

2 główki czosnku

2 łyżki mielonego kminu

2 łyżki rozgniecionego czosnku

2 łyżki soli

łyżeczka mielonych goździków

łyżeczka mielonego anyżu gwiazdkowego

75 ml oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Nacinamy skórę i nacieramy mięso mielonymi przyprawami i solą. Układamy wieprzowinę skórą do dołu w naczyniu o grubym dnie. Obkładamy czosnkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na godzinę. Następnie odwracamy i pieczemy pół godziny regularnie polewając wytopionym tłuszczem.

powrót

Podobne przepisy

Kacza pierś w sosie pieprzowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Beigette de veau
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Schab duszony w sosie miodowo-migdałowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.