Wieprzowina vindaloo

Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Wieprzowina vindaloo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

Masala: cynamon

goździki

pieprz

zielone i czerwone papryczki chilli

świeży imbir

kmin rzymski

kurkuma

ocet

cebula

mięso wieprzowe

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Składniki masali zmiksować w blenderze na pastę. Na oleju podsmażyć cebulę i dodać do niej masalę. Włożyć do garnka pokrojoną w kawałki wieprzowinę i wlać wodę. Kiedy mięso będzie na wpół miękkie, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków i mięsa.

powrót

skomentuj przepis

freestyler

postów: 1

08.02.2014 14:55

CYTUJ

... a przydało by się...

#madworm

31.08.2011 12:05


Bydgoszcz

CYTUJ

a moze by tak podac gramature skladników ?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.