Aaron Craze

Wieprzowina po karaibsku


Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Wieprzowina po karaibsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże kawałki chudego boczku

po ok. 1,5 kg każdy

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj cebulę, czosnek, chili i ziele angielskie z sokiem z pomarańczy w malakserze na gładką masę. Dolej sos sojowy i wymieszaj. Ponacinaj ostrym nożem skórę oraz tłuszcz na boczku i ułóż mięso w brytfance. Zalej je marynatą, i dokładnie natrzyj – również w nacięciach. Marynuj przynajmniej 2 godziny albo lepiej całą noc. Rozgrzej piekarnik do temp. 150-160 stopni C i piecz boczek przez 3 godz.

powrót

Podobne przepisy

Szynka świąteczna
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kaczka w sosie sojowym
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kotlety wieprzowe z oliwkami i cytryną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wołowina w najmodniejszym piwie
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.