Tomasz Jakubiak

Wielkanocny omlet z pieca


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wielkanocne

odsłon: 3357

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jaja zielononóżki

2 małe białe kiełbaski

3 ząbki czosnku

cebula

natka pietruszki

łyżka śmietany 12%

łyżka chrzanu

pieprz

sól

masło

Pesto z natki:

duży pęczek natki pietruszki

duża garść orzechów laskowych

2 łyżki miodu

sok z cytryny

2 ząbki czosnku

olej lniany ok. 50- 70 ml

sól

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski. Dodaj kawałki białej kiełbasy, posiekany czosnek, cebulę i natkę. Na koniec dodaj śmietanę. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Masę jajeczną dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej masło i wlej masę jajeczną. Gdy masa jajeczna zetnie się na bokach, wstaw omlet do rozgrzanego piekarnika. Piecz do momentu, aż omlet dobrze się zetnie.
Idealnym dodatkiem do świątecznego omletu będzie pietruszkowe pesto. Pęczek natki pietruszki, orzechy laskowe, miód, sok z cytryny, czosnek i olej zmiksuj. Pesto dopraw solą.
Wielkanocny omlet serwuj z pietruszkowym pesto. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne
Pasztet z kaczych wątróbek
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.