Wiejskie jaja w koszulkach, ze szparagami

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Wiejskie jaja w koszulkach, ze szparagami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

40 szparagów, blanszowanych i przyciętych do długości 10 cm

30 g masła

4 wiejskie jaja (od kur z wolnego chowu)

1 garnek z wodą

60 ml ocet

sól morska i świeżo zmielony pieprz (do smaku)



Przygotowanie:

Doprowadź do wrzenia wodę i ocet. Ostrożnie wbij jaja do płynu. Powinny być gotowe po 2-3 minutach.

Postaw patelnię na ogniu, roztop masło. Podsmaż szparagi. Zaraz będziesz je podawał.



Podanie:

Ułóż 10 szparagów na każdym talerzu. Wyjmij jaja z wody i umieść na szparagach. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj natychmiast.



© 2012 Corey Roberts



powrót

Podobne przepisy

Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marchewki z imbirem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.