Laura Calder

Wiatraczki z ciasta francuskiego


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Wiatraczki z ciasta francuskiego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 zamrożone porcje ciasta francuskiego

60 ml tapenady (pasty z czarnych oliwek)

parmezan

 

 

Przygotowanie:


Rozwałkuj ciasto. Uformuj kwadrat. Posmaruj go pastą z oliwek. Posyp serem. Zwiń w długi rulon. Przykryj i zamroź. Pokrój w cienkie plastry o grubości 0,5 cm. Rozłóż na blasze, zostawiając miejsce, żeby mogły zwiększyć swoją objętość. Piecz w temperaturze 200°C, aż się zarumienią, czyli około 10 min.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kwiaty cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Proziaki lub fajarcarze
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.