Vienio

Wegańskie pho


Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

odsłon: 1491

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

włoszczyzna

anyż gwiaździsty

imbir

cynamon w korze

suszone grzyby shitake

kiełki fasoli mung

bazylia tajska

kolendra

kapusta pak choi

cukinia

makaron ryżowy

sos sojowy

olej sezamowy

czarny sezam

2 cytryny

Przygotowanie:

Gotujemy w garnku włoszczyznę z dodatkiem anyżu, cynamonu, imbiru i suszonych grzybów.
W innym garnku w gorącej wodzie z kranu moczymy makaron ryżowy.
Kroimy warzywa i smażymy w woku.
Do przygotowanych misek na zupy lądują po kolei makaron, grzyby z wywaru, surowe kiełki oraz warzywa przesmażone na woku.
Całość zalewamy bulionem, przyprawionym do smaku sosem sojowym i olejem sezamowym.
Wrzucamy na górę kolendrę i tajską bazylię.

powrót

Podobne przepisy

Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gazpacho
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zupa cebulowa
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa ogórkowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.