Vienio

Wegańskie pho


Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

odsłon: 1338

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

włoszczyzna

anyż gwiaździsty

imbir

cynamon w korze

suszone grzyby shitake

kiełki fasoli mung

bazylia tajska

kolendra

kapusta pak choi

cukinia

makaron ryżowy

sos sojowy

olej sezamowy

czarny sezam

2 cytryny

Przygotowanie:

Gotujemy w garnku włoszczyznę z dodatkiem anyżu, cynamonu, imbiru i suszonych grzybów.
W innym garnku w gorącej wodzie z kranu moczymy makaron ryżowy.
Kroimy warzywa i smażymy w woku.
Do przygotowanych misek na zupy lądują po kolei makaron, grzyby z wywaru, surowe kiełki oraz warzywa przesmażone na woku.
Całość zalewamy bulionem, przyprawionym do smaku sosem sojowym i olejem sezamowym.
Wrzucamy na górę kolendrę i tajską bazylię.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rumfordzka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa marchwiowo-kokosowa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Zupa serowa z grzankami ziołowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rosół z kneidlach
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa tortillowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.