Wegańskie ciasto z owocami

Wegańskie ciasto z owocami
Oceń przepis:
60 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie, Ciasta wegańskie

Składniki:

  • 240 g tahini
  • 250 g syropu klonowego
  • szklanka soku gruszkowego lub jabłkowego
  • 220 g mąki pszennej
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 płaskie łyżeczki cynamonu
  • 2 średnie gruszki, pokrojone w 2 cm kostkę
  • jabłko pokrojone w kostkę 2 cm
  • 80 g płatków migdałowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce wymieszaj dokładnie syrop klonowy z tahini i sokiem jabłkowym.
W drugiej misce połącz wszystkie sypkie składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon. Przesiej je przez sito i wsyp do wymieszanej masy z tahini, soku i syropu klonowego.
Ciasto bardzo dokładnie wymieszaj. Na koniec wsyp pokrojone w kostkę owoce i płatki migdałowe.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto. Piecz je w 160º C przez około godzinę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA