Gary  Mehigan

Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia


Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 liści betelu

¼ filiżanki tartego chrzanu wymieszanego z kwaśną śmietaną

100 g wędzonego łososia lub pstrąga

¼ filiżanki ogórka pokrojonego w słupki (nasiona usunięte)

1 łyżka stołowa posiekanej natki

½ filiżanki rukwi wodnej

2 łyżki stołowe pokrojonego szczypiorku

1 tarte jabłko

2 łyżki stołowe oliwy z pierwszego tłoczenia

2 łyżki stołowe soku z cytryny

1 czerwona cebula pokrojona w pióra

4 łyżki stołowe octu z czerwonego wina

2 łyżki stołowe ikry łososia

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Zamarynować cebulę w occie z czerwonego wina, odsączyć i odstawić. Ułożyć liście betelu na tacy. Na każdym położyć łyżeczkę sosu chrzanowego. Ostrożnie wymieszać wszystkie pozostałe składniki, łącznie z cebulą. Masę rozłożyć równo na liściach. Delikatnie je zlepić. Przybrać ikrą. Natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Ryba w papierze
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.07)zapiekanka z dorsza
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Tatar z łososia
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.