Adam Chrząstowski

Wątróbki z indyka z wiśniami, miodem i imbirem


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

odsłon: 10563

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g wątróbek z indyka

100 g wiśni drylowanych (mrożonych)

4 łyżki miodu

2 cm świeżego imbiru

50 ml wiśniówki

50 ml octu balsamicznego

1 szalotka

100 g masła

1 szt chałki

sól

pieprz

mąka

olej

 

Przygotowanie:

Wątróbki oczyść i oprósz mąką. Obsmaż na małej ilości oleju. Dodaj posiekaną szalotkę i imbir. Zeszklij i dodaj rozmrożone wiśnie. Duś aż sok z wiśni odparuje i dodaj ocet balsamiczny i wiśniówkę. Gdy płyn ponownie prawie całkiem odparuje, wkręć w całość po kawałku masło by powstał sos. Podaj wątróbkę z sosem na tostach z chałki.

powrót

Podobne przepisy

Terrine z wieprzowiny
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

#Pkaaaaa

27.01.2012 19:31


Warszawa

CYTUJ

yyyy, zapomnieliście o miodzie....

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.