Brygida Kosel

Wątróbka z malinami


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 13463

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg wątróbki drobiowej

balsamico

100 ml białego wytrawnego wina

mąka do obtoczenia

masło

sól

pieprz

maliny

 

 

Przygotowanie:

100 ml wytrawnego białego wina wymieszać z malinami oraz balsamico. Całość gotować około 15 minut. Następnie przetrzeć przez sitko – pozbywamy się pestek. Przelać gotowy sos do sosjerki. Wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na bardzo dobrze rozgrzanym maśle. Nie solić. Wątróbka jest gotowa wtedy, kiedy przestaje być krwista. Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem. Dodać świeże maliny i zioła. Posolić i popieprzyć.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.