Jola Słoma

Warzywa w cieście grochowo-kukurydzianym


Przepis z programu ATELIER SMAKU bez glutenu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Warzywa w cieście grochowo-kukurydzianym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dag mąki grochowej

10 dag mąki kukurydzianej

5 dag mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki ostrej papryki

1 łyżeczka mielonego kminku

1/4 łyżeczki cynamonu

1 1/4 łyżeczki soli

400-450 ml wody

olej do smażenia

kilka różyczek kalafiora

kilka plastrów selera

 

 

Przygotowanie:


Mieszamy składniki na ciasto i odstawiamy na 10 minut, żeby mąka wchłonęła wodę. Sprawdzamy czy ciasto jest wystarczająco lejące tak, aby okleiło zanurzone w nim warzywa. Jeżeli nie jest, dodajemy więcej wody. W tym czasie przygotowujemy warzywa i rozgrzewamy olej na patelni. Smażymy z obu stron na złoty kolor, dość długo, aby ciasto było chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.