Gary  Mehigan

Warzywa smażone z makaronem


Przepis z programu Męski weekend (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Warzywa smażone z makaronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g suchego

chińskiego makaronu jajecznego

3 łyżki stołowe oleju sezamowego

4 rozkłócone jaja

sól i świeżo zmielony pieprz

2 rozgniecione ząbki czosnku

2 łyżeczki świeżo startego imbiru

2 marchewki pokrojone w cienkie słupki

150 g poszatkowanej kapusty

1 łyżka stołowa Kecap manis (indonezyjskiego gęstego i słodkiego sosu sojowego)

2 łyżeczki sosu chilli

2 łyżki stołowe smażonych szalotek (bawang)

do podania

kiełki groszku cukrowego

do podania

 

 

Przygotowanie:


Makaron wsypać do żaroodpornego naczynia i zalać wrzątkiem. Ostawić na 5 minut lub do chwili, gdy zmięknie. Odcedzić. W woku na średnim ogniu rozgrzać łyżkę

powrót

Podobne przepisy

Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.