Vienio

Warzywa po marokańsku


Przepis z programu Ślinotok (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 1757

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 korzenie pietruszki

2 marchewki

puszka cieciorki

miód

cynamon

kumin

woda

kasza jaglana

pęczek mięty

pęczek pietruszki

czerwona cebula

fioletowe oliwki

kiszona cytryna

oliwa

pieprz

sól

2 cytryny

Przygotowanie:

Kroimy warzywa w słupki 5 cm.
Na patelni prażymy kumin, cynamon, pieprz.
W garnku gotujemy warzywa z niewielką ilością wody. Dodajemy przyprawy i miód. Gotujemy pod przykrywką, aż staną się miękkie.
Drobno kroimy pietruszkę, miętę i cebulę. Warzywa mieszamy z ugotowaną wcześniej kaszą. Na koniec dodajemy oliwę i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Kaszę wykładamy na półmisek i podajemy z warzywami.

powrót

Podobne przepisy

Ciasteczka owsiane z kawą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Risotto z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.