Jola Słoma

Warzywa na parze z masłem koperkowo-pietruszkowym i masłem kminkowym


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 21178

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 ziemniaki

2 marchewki

3 różyczki kalafiora

3 różyczki brokułu

Masło koperkowo-pietruszkowe

1/3 kostki masła

4 łyżki oliwy z oliwek

1/2 pęczka pietruszki

1/2 pęczka koperku

szczypta soli

Masło kminkowe

1/3 kostki masła

4 łyżki oleju lnianego

1 łyżeczka mielonego kminku

1/4 łyżeczki curry

szczypta soli

Przygotowanie:

Do garnka wkładamy sitko do gotowania na parze, nalewamy ok. 1 cm wody i wrzucamy umytą marchewkę i ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone na kawałki, a także różyczki kalafiora i brokułu. Gotujemy ok. 15 minut pod przykryciem. Podajemy z masłem smakowym.

powrót

Podobne przepisy

Racuchy z jabłkiem i ricottą
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ryż zasmażany z jajem i warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Omlet z lazurem i pieczarkami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.