Wakame z sosem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Wakame z sosem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 filiżanki namoczonych i odsączonych wodorostów wakame

8 zblanszowanych strączków groszku

filiżanka sezamu

2 łyżki octu z brązowego ryżu

2 łyżki tamari

łyżka startego imbiru

Przygotowanie:

Wymieszać ocet z tamari. Dodać imbir, sezam i zblanszowany groszek. Dołożyć wodorosty i dokładnie wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta szparagowa
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.