Annabel  Langbein

Uniwersalny sos morelowy z chili


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Uniwersalny sos morelowy z chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 gramów moreli

1 szklanka cukru

1 szklanka wody

3 łyżeczki świeżo startego imbiru

3 pokrojone ząbki czosnku

1 łyżeczka przyprawy „5 smaków”

2 łyżeczki sosu sojowego

½ łyżeczki soli

¼ szklanki octu ryżowego

skórka starta z jednej cytryny

1 pokrojona czerwona papryczka chili

świeżo mielony pieprz



Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Gotować 10 -15 minut. Następnie przełożyć do robota kuchennego. Zmiksować. Ostudzić, przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Sos można stosować jako dip, glazurę do pieczenia lub sos do duszenia.



powrót

Podobne przepisy

Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tzatziki
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.