Janella  Purcell

Turecka sałatka


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia turecka

Turecka sałatka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 pomidorków winogronowych

1 ogórek

¼ czerwonej cebuli

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

4 łyżki natki kolendry

4 łyżki natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać składniki dressingu. Pokroić pomidory, ogórek, cebulę i paprykę. Przełożyć do miski. Dodać zioła i dressing. Wymieszać. Doprawić do smaku. Przełożyć sałatkę na duży talerz. Środek przybrać jogurtem. Całość skropić masłem. Posypać chili i sumakiem. Podawać z chlebem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.