Antonio  Carluccio

Tuńczyk z sosem salmorillo


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sycylia (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Tuńczyk z sosem salmorillo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

steki z tuńczyka (może być także inne ryba

np. łosoś lub miecznik)

 

 

Przygotowanie:


Do moździerza wkładamy czosnek. Następnie natkę pietruszki oraz kapary i miętę. Potem dodajemy niewielką szczyptę oregano i otartą skórkę świeżej cytryny. Wszystkie składniki ucieramy z oliwą na gładką masę. Steki z tuńczyka należy trochę posolić i polać sosem salmorillo. Każdy stek ozdabiamy z wierzchu kilkoma orzeszkami piniowymi. Skrapiamy sosem z cytryny i posypujemy tartą bułką. Potem wstawiamy rybę do piekarnika.

powrót

Podobne przepisy

Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gefilte fisz w szarym sosie
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Łosoś w kaszce kuskus
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Solony dorsz po neapolitańsku
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gurami smażony w całości
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.