Antonio  Carluccio

Tuńczyk z sosem salmorillo


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sycylia (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Tuńczyk z sosem salmorillo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

steki z tuńczyka (może być także inne ryba

np. łosoś lub miecznik)

 

 

Przygotowanie:


Do moździerza wkładamy czosnek. Następnie natkę pietruszki oraz kapary i miętę. Potem dodajemy niewielką szczyptę oregano i otartą skórkę świeżej cytryny. Wszystkie składniki ucieramy z oliwą na gładką masę. Steki z tuńczyka należy trochę posolić i polać sosem salmorillo. Każdy stek ozdabiamy z wierzchu kilkoma orzeszkami piniowymi. Skrapiamy sosem z cytryny i posypujemy tartą bułką. Potem wstawiamy rybę do piekarnika.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś marynowany w balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tażin z ryby
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Ceviche
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska
Pstrąg na zimno z fenkułem w sosie z białego wina i pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.