Tuńczyk smażony w przyprawach afro-karaibskich

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Tuńczyk smażony w przyprawach afro-karaibskich
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

225 g filetów z żółtego tuńczyka

2 łyżki mieszanki afro-karaibskich przypraw „Padmy”

sól

oliwa

rukola



Przygotowanie:

Potnij tuńczyka w kawałki po 25g, dopraw solą, obtocz w mieszance przypraw. Rozgrzej patelnię na silnym ogniu. Wlej oliwę do wyso kości 3 mm. Obsmażaj mięso ze wszystkich stron przez 30 sekund. Podawaj przybrane rukolą.



© 2012 Joel Gargano





powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.