James  Martin

Tuńczyk romesco


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Tuńczyk romesco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filety z tuńczyka (po ok. 160g)

2 łyżki oliwy z oliwek

świeży tymianek

sól

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Sos: Chleb pokrojony w kostkę oraz pokrojone chili i czosnek smażymy na rozgrzanej oliwie. Kiedy grzanki się zrumienią, wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory, paprykę, migdały, sok z cytryny, sól, pieprz i miksujemy.

powrót

Podobne przepisy

Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pączki z solonego dorsza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.