Tuille z parmezanu, sałata z pomidorów koktajlowych i szynki parmeńskiej

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe

Tuille z parmezanu, sałata z pomidorów koktajlowych i szynki parmeńskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

60 g parmezanu reggiano, startego na tarce firmy Microplane

450 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki

450 g rukoli

2 łyżeczki soku z cytryny

oliwa

sól i pieprz (do smaku)

30 g szynki parmeńskiej, w bardzo cienkich plasterkach



Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 205°C. Wyłóż pół blachy pergaminem. Ze startego sera usyp 8 kopczyków. Piecz, aż będą złocistobrązowe. Gdy są gorące i plastyczne, nawiń na bok filiżanki, aby uzyskać ciekawy kształt. Jeśli są zbyt twarde, wstaw do piekarnika na 1 minutę. Wymieszaj pomidorki z oliwą. Wymieszaj rukolę z sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Nałóż rukolę i pomidory do filiżanek, dodaj paski szynki i chrupki z parmezanu.



© 2012 Joel Gargano



powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.