Delia  Smith

Trwały suflet z kremem cytrynowym


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.3
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Trwały suflet z kremem cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cukier

3 jajka

sok z cytryny

skórka z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Ubijamy sztywną pianę z trzech białek i łyżki cukru. Mieszamy 3 żółtka z sokiem z cytryny, otartą z niej skórką, oraz pięcioma dekagramami cukru. Do żółtek wkładamy łyżkę piany i mieszamy. Po chwili dodajemy resztę białek i łączymy z żółtkami. Na blasze ustawiamy 4 kokilki, a na dno każdej z nich kładziemy łyżkę kremu cytrynowego. Kokilki napełniamy mieszanką. Suflety wstawiamy na 17 minut do piekarnika rozgrzanego do 170° Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto dyniowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sernik sezamowy na kruchym spodzie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Rabarbarowe ciasto na oliwie
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Polvorones
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.