Delia  Smith

Trwały suflet z kremem cytrynowym


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.3
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Trwały suflet z kremem cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cukier

3 jajka

sok z cytryny

skórka z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Ubijamy sztywną pianę z trzech białek i łyżki cukru. Mieszamy 3 żółtka z sokiem z cytryny, otartą z niej skórką, oraz pięcioma dekagramami cukru. Do żółtek wkładamy łyżkę piany i mieszamy. Po chwili dodajemy resztę białek i łączymy z żółtkami. Na blasze ustawiamy 4 kokilki, a na dno każdej z nich kładziemy łyżkę kremu cytrynowego. Kokilki napełniamy mieszanką. Suflety wstawiamy na 17 minut do piekarnika rozgrzanego do 170° Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Tarta jabłkowa z lodami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Powrót do czarnego lasu
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta z czekoladą i chilli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaszubska drożdżówka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.