Delia  Smith

Truskawkowa granita


Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Truskawkowa granita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

45 dag truskawek

17 dag drobnego cukru

600 ml wody

3 łyżki soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Oczyszczone i wypłukane truskawki wrzucamy do malaksera i miksujemy na pure. Dodajemy cukier i miksujemy z owocami. Wlewamy wodę z sokiem. Napój mieszamy, przecedzamy przez nylonowe sitko, przelewamy do pojemnika, przykrywamy, wstawiamy do zamrażarki i czekamy około dwóch godzin, aż będzie częściowo zamrożony. Starannie mieszamy ją widelcem. Wstawiamy do zamrażarki na koleją godzinę, poczym znów mieszamy i jeszcze raz zamrażamy.

powrót

Podobne przepisy

Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sorbet truskawkowy z bananami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Puchar truskawkowy z cytrynowym kremem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Truskawki z kremem z mascarpone
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.