Delia  Smith

Truskawkowa granita


Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Truskawkowa granita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

45 dag truskawek

17 dag drobnego cukru

600 ml wody

3 łyżki soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Oczyszczone i wypłukane truskawki wrzucamy do malaksera i miksujemy na pure. Dodajemy cukier i miksujemy z owocami. Wlewamy wodę z sokiem. Napój mieszamy, przecedzamy przez nylonowe sitko, przelewamy do pojemnika, przykrywamy, wstawiamy do zamrażarki i czekamy około dwóch godzin, aż będzie częściowo zamrożony. Starannie mieszamy ją widelcem. Wstawiamy do zamrażarki na koleją godzinę, poczym znów mieszamy i jeszcze raz zamrażamy.

powrót

Podobne przepisy

Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mix grillowanych owoców
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Naleśniki czekoladowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kolorowy ogród - deser typu ART
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.