Truskawki w czekoladzie

Truskawki w czekoladzie
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czekoladę połamać na małe kawałki i wrzucić do miseczki. Miskę ustawić na garnku z wrzącą wodą, dodać masło i mieszając rozpuścić czekoladę. Truskawki zanurzać teraz kolejno w ciepłej czekoladzie, a potem w miseczce z posiekanymi pistacjami. Każdą odłożyć na pergamin i poczekać aż czekolada zastygnie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA