Nigel Slater

Truflowa jajecznica w skorupce


Przepis z programu Smak mojego życia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Truflowa jajecznica w skorupce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jajek od kur z wolnego wybiegu

odrobina śmietany kremówki

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

odrobina masła

czarna trufla

starta

 

 

Przygotowanie:


Ostrożnie zetnij czubki jajek ostrym nożem. Wlej jajka do miski. Opłucz puste skorupki gorącą wodą i odłóż. Dodaj śmietanę do jajek i zamieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Rozpuść masło na patelni. Dodaj jajka i smaż, nieustannie mieszając, aż osiągniesz pożądaną konsystencję. Delikatnie umieść jajecznicę w pustych skorupkach. Przed podaniem dodaj startą truflę i nakryj odciętym fragmentem skorupki.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.