Truflowa jajecznica w skorupce

Truflowa jajecznica w skorupce
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 6 jajek od kur z wolnego wybiegu
  • odrobina śmietany kremówki
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • odrobina masła
  • czarna trufla
  • starta

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ostrożnie zetnij czubki jajek ostrym nożem. Wlej jajka do miski. Opłucz puste skorupki gorącą wodą i odłóż. Dodaj śmietanę do jajek i zamieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Rozpuść masło na patelni. Dodaj jajka i smaż, nieustannie mieszając, aż osiągniesz pożądaną konsystencję. Delikatnie umieść jajecznicę w pustych skorupkach. Przed podaniem dodaj startą truflę i nakryj odciętym fragmentem skorupki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA