Trufle kokosowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Trufle kokosowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

półtorej filiżanki świeżych albo suszonych daktyli bez pestek

filiżanka pistacji (można zastąpić je orzechami włoskimi, pekanowych, makadamiami albo migdałami)

pół filiżanki wiórków kokosowych

kilka kropili wody różanej albo pomarańczowej

łyżka surowego kakao do obtaczania

Przygotowanie:

Wszystkie składniki trufli zmiksować. Formować małe kulki i obtaczać je w kakao.

powrót

Podobne przepisy

Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.