Ewa Chodakowska

Trufle daktylowe


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Trufle daktylowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mielonych migdałów

6 suszonych moreli

6 daktyli (bez pestek)

4 łyżki kakao

odrobina letniej wody

wiórki kokosowe

amarantus ekspandowany

Przygotowanie:

W blenderze zmiksuj migdały wraz z morelami, daktylami oraz kakao. Dodaj odrobinę wody, aby wszystkie składniki się skleiły. Nie za dużo!
Uformuj z masy daktylowej kulki wielkości piłeczki do ping-ponga. Następnie obtocz obficie ze wiórkach kokosowych oraz amarantusie, według własnych preferencji.

Trufle możesz przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez 1 tydzień.

powrót

Podobne przepisy

Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ananasowa pagoda
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.