Trufle czekoladowo-migdałowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Trufle czekoladowo-migdałowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

filiżanka posiekanych migdałów

filiżanka posiekanej gorzkiej czekolady

2 łyżki tłuszczu Omega

1-2 łyżeczki Grand Marnier albo Cointreau

kakao i mielone siemię do posypania

Przygotowanie:

Migdały, czekoladę i tłuszcz podgrzać w kąpieli wodnej. Dodać alkohol. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnie za pomocą łyżki do melona formować małe kulki. Część obtoczyć w kakao, część w mielonym siemieniu. Przechowywać w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Banany i ananasy z grilla z glazurą maślano-rumową
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem z awokado z różowym grejfrutem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska, Kuchnia kubańska
Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gratin z plantanów
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.