Anna Olson

Trufelki z koziego sera


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Trufelki z koziego sera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

255 g świeżego koziego twarogu o temperaturze pokojowej

½ szklanki drobno posiekanego świeżego szczypiorku

½ szklanki drobno posiekanych orzeszków pistacjowych

3 łyżki grubo utartego czerwonego pieprzu

zmieszanego z 3 łyżkami drobno posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Podziel ser na pół i wilgotnymi dłońmi utocz z niego dwa wałki. Pokrój każdy wałek na 18 części i zrób z nich kulki. Do 3 miseczek wsyp szczypiorek, pistacje i mieszankę różowego pieprzu z natką pietruszki. Obtocz kulki w wybranym rodzaju przyprawy, a gotowe trufelki ułóż na blasze do pieczenia lub tacy. Przed podaniem wstaw do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Jajecznica po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.