Jennifer  Paterson

Tropikalne ciasto świąteczne


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

Tropikalne ciasto świąteczne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

1½ szklanki brązowego cukru

2 deserowe łyżeczki stopionego masła

2 łyżeczki jamajskiego miodu

2 łyżeczki mieszanki przypraw

1 szklanka jamajskiego porteru Dragon

2 szklanki mąki

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka suszonych owoców

2 jajka



Przygotowanie

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C. Rozpuść w porterze, na małym ogniu cukier i miód z dodatkiem przypraw. Zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i suszone owoce. Ubij jajka i wymieszaj wszystkie składniki. Przełóż je do natłuszczonej i wysypanej mąką formy i piecz ok. 1 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Tarta tatin
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasteczka z pomidorem i musztardą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe cookies z ziarnem kakaowca
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasteczka migdałowe
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czarne ciasteczka -  Izabela Naczk
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Makaroniki z kremem karmelowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.