Gary  Rhodes

Tropikalna sałatka z ananasa


Przepis z programu Gary Rhodes na Karaibach (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Tropikalna sałatka z ananasa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 mały ananas

4-6 łyżek miodu

marakuja

50 ml ciemnego rumu

 

Przygotowanie:

Ananasa przekroić na pół, usunąć twardy rdzeń, wydrążyć miąższ. Zachować skórkę.
Grubo posiekać miąższ. Wymieszać z miodem. Marakuję przekroić na pół. Wydrążyć łyżką pulpę. Połączyć z ananasem. Domieszać rum i schładzać 30 minut, aby smaki się połączyły. Nałożyć sałatkę do zachowanej skórki ananasa i podawać. Do sałatki znakomicie pasuje ducana – placki z batatów i kokosa.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z fenkułu z pieczarkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z makaronu i pieczonej kaczki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z kwiatów w winegrecie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantna sałatka z kalmarów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.