Adam Chrząstowski

Troć marynowana w pieprzu i koprze

Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

Troć marynowana w pieprzu i w koprze

odsłon: 10967

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g fileta z troci
2 łyżki soli
4 łyżki cukru
6 łyżek siekanego koperku
3 łyżki pieprzu czarnego młotkowanego
chrzan tarty
śmietanka
cytryna

Przygotowanie:

W melakserze zmiksuj sól, cukier i pieprz. Wymieszaj z koperkiem. Sprawdź dokładnie czy filet nie ma ości i rozprowadź po wierzchu warstwę marynaty. Zawiń szczelnie w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 3 dni. Ubij śmietankę na pianę, dodaj sok z cytryny i wymieszaj w równych proporcjach z tartym chrzanem. Rybę krój w jak najcieńsze plastry i podawaj z chrzanową pianką.

Sprzęt: deska, nóż długi, mikser ręczny, folia spożywcza, miski małe

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.