Adam Chrząstowski

Troć marynowana w pieprzu i koprze


Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

odsłon: 11477

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g fileta z troci

2 łyżki soli

4 łyżki cukru

6 łyżek siekanego koperku

3 łyżki pieprzu czarnego młotkowanego

chrzan tarty

śmietanka

cytryna

 

Przygotowanie:

W melakserze zmiksuj sól, cukier i pieprz. Wymieszaj z koperkiem. Sprawdź dokładnie czy filet nie ma ości i rozprowadź po wierzchu warstwę marynaty. Zawiń szczelnie w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 3 dni. Ubij śmietankę na pianę, dodaj sok z cytryny i wymieszaj w równych proporcjach z tartym chrzanem. Rybę krój w jak najcieńsze plastry i podawaj z chrzanową pianką.

Sprzęt: deska, nóż długi, mikser ręczny, folia spożywcza, miski małe

powrót

Podobne przepisy

Okoń morski w ziołach
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czysta zupa grzybowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bigos z pomarańczą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.