Nigel Slater

Trifle z owocami i kremem custard


Przepis z programu Proste dania Nigela Slatera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Trifle z owocami i kremem custard
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g mieszanych owoców (borówek amerykańskich

malin

jeżyn)

3 łyżki cukru (albo więcej

do smaku)

trochę wody

500 g dobrego gotowego biszkoptu

250 ml gotowego kremu custard

cukier puder do oprószenia (według uznania)

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj w rondlu owoce z cukrem i odrobiną wody. Gotuj na małym ogniu aż owoce popękają i puszczą sok. Odstaw rondel na bok. Pokrój biszkopt i rozłóż na dnie salaterki albo głębokich talerzy. Na wierzch nałóż ciepłe owoce i polej syropem z rondla, a następnie kremem custard. Jeśli chcesz, oprósz porcje cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Tort Pawłowej
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Zapiekane owoce pestkowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.12)brzoskwinie w sosie karmelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.