Delia  Smith

Tradycyjna, angielska tarta budyniowa


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.5
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Tradycyjna, angielska tarta budyniowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kruche ciasto

jajko

krem angielski (wg przepisu Delii Smith)

gałka muszkatołowa

 

 

Przygotowanie:


Foremkę do tart wylepiamy słodkim, kruchym ciastem, smarujemy rozbełtanym jajkiem, nakłuwamy widelcem i pieczemy. Robimy krem angielski ze śmietany, jajek, cukru, esencji waniliowej i gałki muszkatołowej. Masę ostrożnie wlewamy do skorupy z ciasta i obficie posypujemy startą gałką. Na wierzchu kładziemy trochę masła i pieczemy około czterdziestu minut, aż nadzienie stanie się złocisto brązowe i puszyste.

powrót

Podobne przepisy

Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Szarlotka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tartaletki z kremem budyniowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.