Tosty z serem i karmelizowaną cebulą

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Tosty z serem i karmelizowaną cebulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

karmelizowana cebula:

2 łyżki oliwy (30 ml)

3 duże cebule, pokrojone w plasterki

sól i pieprz



tosty:

8 grubych kromek białego chleba

¼ szklanki masła (60 ml)

2 szklanki tartego dojrzałego sera cheddar (500 ml)

sól i pieprz



Przygotowanie:

Karmelizowana cebula: cebulę smażymy 25 minut na oliwie na patelni na średnim ogniu, aż zmięknie i się skarmelizuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy. Tosty: grubo smarujemy kromki masłem po obu stronach. Układamy ser na jednej, na nim kładziemy trochę cebuli, na niej znów ser i przykrywamy drugą kromką. Patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu. Smażymy, aż ser się roztopi a chleb zrumieni, około 2-3 minut z każdej strony. Podajemy do kremowej zupy pomidorowej według przepisu Chucka.

powrót

Podobne przepisy

Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wrap z pstrągiem i sosem tatarskim
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.