Tobie  Puttock

Tosty z prawdziwkami


Przepis z programu Tobie i Matt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tosty z prawdziwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

2 grube kromki pieczywa, podpieczone na grillu albo w tosterze

25 g niesolonego masła albo kaczego smalcu

2 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane

200 g prawdziwków, oczyszczonych i pokrojonych w plastry

3 łyżki białego wina

garść liści natki pietruszki, umytych i grubo posiekanych

sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

oliwa dobrej jakości



Przygotowanie

Na dużym ogniu rozgrzej dużą patelnię. Włóż na nią tłuszcz (masło albo smalec), a gdy zacznie skwierczeć, dodaj pokrojone grzyby. Smaż mieszając przez 3-4 min. Wlej wino i smaż dalej, aż płyn odparuje. Dodaj czosnek i natkę. Skrop oliwą opieczone kromki chleba, ułóż je na talerzu, na wierzch nałóż grzyby i od razu podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Obazda
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Prażone migdały z przyprawami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fit batoniki z płatków i orzechów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Pieczona papryka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.